Flygsimulatorer

Flygmuseet har numera tre flygsimulatorer som du är välkommen att flyga.

 

 

 

 

 

F10 Simulatorn.
Möjlighet att flyga flera olika flygplantyper

I denna simulator styrs flygplanen med en joystick och instrumenten visas på en datorskärm. Här kan du välja mellan att flyga några av de flygplantyper som funnits på F10, tex: SK 61 ”Bulldog”, SK 60 eller J35 Draken. Denna flygsimulator är tillgänglig under Flygmuseets ordinarie öppethållningstider och biljetter säljs i kassan.
– Pris: 75kr (ca. 10 minuters Flygning)

Vi som bemannar simulatorn har fått se många sätt att landa våra flygplan, såväl möjliga som omöjliga. Som tur är kan man ju inte skada vare sig själv eller flygplanet man flyger, även om det kan se så ut. Ett och annat Ego har kanske blivit lite tilltufsat men detta bjuder vi på. Många olika nationaliteter har besökt oss, så ibland har det varit språkproblem, men med teckenspråk kan det fungera tillräckligt bra.


  Drakensimulatorn.
Drakensimulator J 35 ”Johan”

Vill Du uppleva att flyga en J35 Draken så som Flygvapnets Drakenpiloter gjorde under det kalla kriget, så har du chansen här! Simulatorn är byggd på nosen till ett riktigt flygplan som flugit i Flygvapnet. Med modern teknik ”flyger” den mycket realistiskt.

Vi som är instruktörer har flugit Draken i Flygvapnet under många år. En flygning med Drakensimulatorn består av genomgång före flygning, flygning och kort genomgång efter flygning. Flygpasset tar en timma och kostar 500 kr. Tid beställes på telefon 0725-60 35 35. Här kan du också ställa frågor om simulatorflygningen. För att kunna flyga simulatorn bör man vara så rörlig att man kan klättra upp och ned för stegen till kabinen själv. Ålder spelar mindre roll, men man bör vara minst 160 cm lång.

Vill du lära dig flyga J35 Draken så erbjuder vi en simulatorutbildning som omfattar 12 flygpass med allt från vanlig flygning till avancerad flygning i rote och grupp (2-4 flygplan tillsammans), samt mörker och instrumentflygning.

140821 Sim2 på F10 26 (Large) 140821 Sim2 på F10 14 (Large) 140821 Sim2 på F10 06 (Large) 140821 Sim2 på F10 08 (Large) 140821 Sim2 på F10 01 (Large)


Knattesimulatorn
med inriktning mot de yngsta simulatorpiloterna

hugo22

Detta är urspungligen en instrumentflygsimulator SK 61 Beagle Bulldog som tidigare använts vid Trafikflygarhögskolan i Ljungbyhed och där många av dagens kommersiella piloter startade sin karriär. Efter generös deponering till Ängelholms Flygmuseum har en enklare flygsimulator byggts och monterats in i kabinen och erbjuder nu en flygtur på 5 min. för 20 kronor (pollett köps i kassan). Simulatorn står i anslutning till receptionen och startar automatiskt efter myntinkast. Vid ev. ”haveri” inom 5 min. perioden omstartar den automatiskt igen i utgångsläget.

k   Flygsimulator 3


Tack till Thomas Nilsson som gjort dataprogrammen till de J 35 Draken vi flyger i simulatorerna. Tack även till Lennart Arvidsson och Per Nilsson från Landskrona som gjort grafiken till flygplatserna vi startar och landar på. Visualiseringen tillsammans med Thomas J 35:a gör simulatorupplevelserna mycket verklighetstrogna och gör ett djupt intryck på våra ”testpiloter” i alla åldrar.

SIMULATORGRUPPEN