F 10-MEMORIAL 2019

Vad är F 10-Memorial?
F 10-Memorial är Ängelholms Flygmuseums modelltävling och den hålls 
i år för åttonde året i rad. Tävlingen hör inte till de större av Sveriges modelltävlingar, 
men ”Memorial” är en trevlig tillställning där de tävlande och även andra besökare 
träffas under gemytliga former två dagar i augusti. 

 

========================================

F 10-Memorial 2019.

Under helgen 10-11 augusti befann sig en hel del modellbyggare på ”gamla

F 10” för att delta i årets upplaga av modelltävlingen F 10-Memorial. Detta evenemang hölls i år för sjunde gången i rad. Tävlingsdeltagarna, i år 31 stycken, checkade in sina modeller till tävlingen på lördag förmiddag och kl 13 hälsade F 10 Kamratförenings ordförande Sven Scheiderbauer de tävlande välkomna.

Man tävlade i 13 klasser olika klasser, där flygklasserna var störst, som vanligt.

 

Under eftermiddagen på lördagen hölls ett uppskattat föredrag av Tomas Dal (f d pilot på S 35E vid F 11) och sedan civil flygkapten) om spionflygningar under ”kalla kriget”.

Ett mycket intressant föredrag med många nya och okända händelser.

 

Lördagskvällen var för oss arrangörer vikt för genomgång av bedömnings-protokollen och poängberäkning. Ett styvt arbete som tog ganska mycket tid i anspråk.

 

Söndagen bjöd på ytterligare ett föredrag. Denna gång var det Sven-Arne Carlsson som berättade om sitt flygarliv. Sven-Arne började som fältflygare och sadlade sedan om till civilflyget. Ett intressant, personligt föredrag som visade på hur mycket tillfälligheterna i livet spelar in.

 

Innan prisutdelningen på söndagen återstod att räkna genom röstsedlarna som utgjorde ”Publikens val”. Detta är den enda bedömning som de övriga besökarna får rösta i. I övrigt är det alla tävlingsdeltagare som utgör domarskaran.

 

C4-Open från Malmö delade även ut sitt specialpris och så även Stenbäcks flygmuseum. Till sist vill vi tacka alla de som ställde upp och gjorde tävlingen till vad den blev… d v s väldigt lyckad!

Javisst… Vi hade år 198 modeller på tävlingsborden. Ett lite lägre antal i år men hyggligt ändå.

 

Här nedan följer en bildkavalkad på deltagande modeller. Det är inte bara vinnarmodeller som finns med här.