Flygsimulator F 10 

Möjlighet att flyga flera olika flygplantyper.

I denna simulator styrs flygplanen med en joystick som styrspak och instrumenten visas på en datorskärm. Här kan du välja mellan att flyga några av de flygplantyper som funnits på F10, tex: SK 61 ”Bulldog”, SK 60 eller J35 Draken. Denna flygsimulator är tillgänglig under Flygmuseets ordinarie öppethållningstider och biljetter säljs i kassan.

– Pris: 75 kr (ca. 8 minuters Flygning)

Instruktörerna i simulatorn har fått se många sätt att landa våra flygplan, såväl möjliga som omöjliga. Som tur är kan man ju inte skada vare sig själv eller flygplanet man flyger, även om det kan se så ut. Ett och annat Ego har kanske blivit lite tilltufsat men detta bjuder vi på.

Många olika nationaliteter har besökt oss och  ibland har det varit lite språkproblem men med teckenspråk kan det fungera tillräckligt bra. Framför allt tycker alla det är jättekul och gör gärna om turen för att förkovra sig vilket också flertalet efter hand gör.

35 DRAKEN SIMULATORN ÄR I DRIFT !

Flygmuseet erbjuder bokning av flygpass i J 35 Draken simulatorn.

Bokningen öppen lördagar och söndagar kl. 11-15 på telefon 0760-22 46 59

Förskottsbetalning tillämpas.

Betalning för simulator skall göras på bankgiro:
395-5036.
Som meddelande skriv datum och tid för din flygning.

Av planeringsskäl måste du boka minst 8 dagar i förväg. Kortaste bokningstid är en timme. Pris 600 kr/timme.
Ha gärna alternativa tider förberedda eftersom ”din tid” redan kan vara upptagen. 

Vill du uppleva att flyga en J 35 Draken så som Flygvapnets Drakenpiloter gjorde under ”kalla kriget”, så har du chansen här!

Simulatorn är byggd av framkroppen till en riktig 35:a som flugit vid F 10. Med modern teknik ”flyger” den mycket realistiskt. Flera av instruktörer har själv flugit Draken i Flygvapnet under många år.

En flygning med Drakensimulatorn består av 1. genomgång före flygning, 2. flygning och 3. kort genomgång efter flygning.

För att kunna flyga simulatorn bör man vara så rörlig att man själv kan klättra upp och ned för stegen till kabinen. Ålder spelar mindre roll, men man bör vara minst 160 cm lång, för att kunna hantera pedaler och samtidigt kunna se ut.

Vill du lära dig flyga J35 Draken så erbjuder vi en simulatorutbildning som omfattar 12 flygpass med allt från vanlig flygning till avancerad flygning i rote och grupp (2-4 flygplan i förband), samt mörker och instrumentflygning.

 

Knattesimulatorn 

Med inriktning mot de yngsta simulatorpiloterna. Detta är urspungligen en instrumentflygsimulator SK 61 Beagle Bulldog som tidigare använts vid Trafikflygarhögskolan i Ljungbyhed och där många av dagens kommersiella piloter startade sin karriär.

Efter generös deponering till Ängelholms Flygmuseum har en enklare flygsimulator monterats in i kabinen och erbjuder nu en flygtur på 5 min. för 20 kronor (pollett köps i kassan). Simulatorn står i anslutning till receptionen och startar automatiskt efter myntinkast. Vid ev. ”haveri” under flygpasset startar den automatiskt igen i utgångsläget.

Thomas Nilsson har gjort dataprogrammen till de J 35 Draken vi flyger i simulatorerna. Lennart Arvidsson och Per Nilsson från Landskrona har gjort grafiken till flygplatserna vi startar och landar på.

Visualiseringen gör simulatorupplevelserna mycket verklighetstrogna och gör ett djupt intryck på våra ”testpiloter” i alla åldrar.